Työhyvinvointi

Työhyvinvointi auttaa arjessa!

Työhyvinvointi on asia, joka liikuttaa jokaista yritystä. Onko teidän työyhteisössänne havaittavissa kevätuupumusta tai lisääntynyttä työstressiä tai haluatteko viettää mukavan iltapäivän työporukalla ulkona reippaillen, rentoutuen ja herkutellen?

FysioEksentria tarjoaa “Rentoja elämyksiä ja hyvinvointia luonnosta” luontoretkiä. Retkellä liikutaan luonnossa, herkutellaan nuotiolla ja rentoudutaan ohjatuin rentoutusharjoituksin. Hyödynnämme ohjaajien erityisosaamista retkellä. Kaisa on kokenut eränkävijä ja osaa kertoa paljon mielenkiintoisia asioita luonnosta, joita voi vaikka omaan arkeensa hyödyntää. Kuulet retkellä mm. miten voit käyttää erilaisia luonnonyrttejämme vaikka ruoanlaitossa. Retken päätteeksi pääsette itse paistamaan luonnonyrttilettuja, jotka nautitaan nokipannukahvin kera. Nina on syväntänyt osaamistaa psykofyysisen fysioterapian opinnoilla ja sitä osaamista hyödyntäen teemme mm. luontorentoutusharjoitteita, joita pystytte jatkossa tekemään itsenäisestikin. Luontoretkien ohjaajina toimivat fysioterapeutti ja erä- ja luonto-opas Kaisa Liesmäki sekä fysioterapeutti Nina Belov.

Luonto tutkitusti lisää hyvinvointia. Se saa ihmisissä aikaan positiivisia vaikutuksia, mm. stressi lievittyy ja syke laskee, mieliala kohenee, fyysinen aktiivisuus lisääntyy ja fyysiset oireilut lievittyvät. Luontoympäristö vaikuttaa positiivisesti myös ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Näillä kaikilla vaikutuksilla on suuri merkitys työssäjaksamiseen ja siten työtehonkin lisääntymiseen.

Esimerkki työhyvinvointipäivästä (kesto n. 4tuntia):

  • Tapaaminen ja tervetuliaismalja (luonnonyrteistä): Nosta malja hyvinvoinnille
  • Luontoretki: Koe Pyhän Katariinan polkujen luonto ja opi uutta luonnosta eräopas Kaisan mielenkiintoisten tarinoiden kautta. Vetreytä hartiat ja mieli tehokkailla harjoitteilla ja luontorentoutuksella. Aisti ympäröivää luontoa, kuuntele itseäsi ja heitä arjen haasteet mielestäsi fysioterapeutti Ninan opastuksella.
  • Nuotiohetki: Nauti nokipannukahvia ja itse paistettuja villiyrttilettuja (nokkosletut mesiangervokermalla ja hillolla)
  • Päivän päätös: Oleskele rennosti mukavassa työporukassa. Halutessanne nuotiolle voi jäädä päivän päätteeksi grillaamaan ja nauttimaan illasta omatoimisesti.

Päivän tavoitteena on rentouttaa kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä sekä viettää leppoisaa iltapäivää työporukalla. Päivän aikana saatte vinkkejä kuinka retkellä tehtyjä rentoutusliikkeitä ja verenkiertoa lisääviä harjoitteita voi soveltaa omassa arjessa. Sisältöä pystymme muokkaamaan tarpeidenne mukaan.
tyohyvinvointi, rentoja elamyksia luonnosta

Esimerkkipaketin hinta:

100 € + alv 24 % / henkilö, 5 -10 henkilön ryhmälle

75 € + alv 24 % / henkilö, 11 – 20 henkilön ryhmälle

Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri teidän porukalle sopiva kokonaisuus!